E-consult – Wiersma – Van der Hulst Huisartsen – Leiden
Header afbeelding

E-consult

E-consult met huisarts, praktijkondersteuner, doktersassistente

Via uw patienten omgeving kunt u nu ook online vragen stellen (aan de huisarts, poh-somatiek of assistentes). Deze vragen worden vaak binnen 2 tot 3 werkdagen beantwoorden. Spoedeisende vragen niet via dit formulier verzenden, dan moet u de praktijk bellen.

De e-consult vragen kunnen bijvoorbeeld gaan over leefstijl, medicijnen, onderzoek uitslagen, controle bij chronische ziekte of foto’s van huiduitslagen. Vragen waarvoor lichamelijk onderzoek nodig is, nieuwe klachten of psychische/emotionele vragen kunt u beter bespreken tijdens het spreekuur.

Om een e-consult te kunnen versturen, moet u eerst een account aanmaken, zie Patienten omgeving.
Medische vragen mogen in verband met uw privacy (en risico op hacken) helaas niet via de standaard email van de praktijk verzonden worden.

Telefonisch consult

Het telefonisch consult is bedoeld voor korte, simpele vragen. In de meeste gevallen is er op het spreekuur ook al afgesproken dat u kunt bellen voor de uitslagen van bloedonderzoek, rontgenfoto’s etc. naar de assistente. Een telefonisch consult duurt maximaal 4 minuten. Denkt u langer nodig te hebben, maakt u dan een afspraak om gewoon langs te komen.

Herhaalrecepten

Uitsluitend voor herhaalrecepten kunt u bellen naar onze receptenlijn. Tel 071 – 531 83 11, toets 2.
Ook kunt u via uw patienten omgeving herhaalrecepten aanvragen.

Spreek op de receptenlijn uw naam, geboortedatum, apotheek en de naam en het gebruik van het medicijn in. Het recept zal na 2 werkdagen bij de apotheek klaar liggen.